Onze pentesten

Betrouwbaarheid door Datagedreven Beveiligingskeuzes

Welkom bij CyberScore, uw betrouwbare partner voor penetratietesten, gericht op het versterken van de digitale beveiliging. Wij blinken uit in proactieve beveiligingstests die uw digitale omgevingen veilig houden tegen zowel interne als externe aanvallen. Onze penetratietests zijn zorgvuldig ontworpen om u te ondersteunen bij het implementeren van effectieve maatregelen om uw systemen te verdedigen tegen cyberdreigingen.

Externe Netwerk Penetratietesten - Versterk uw netwerkbeveiliging

Externe netwerk penetratietesten

In een wereld waar cyberdreigingen blijven toenemen, is het essentieel dat bedrijven hun netwerken beschermen tegen mogelijke aanvallen. Een effectieve manier om dit te doen is door middel van externe netwerk penetratietesten. In dit artikel gaan we in op wat externe netwerk penetratietesten zijn, waarom ze belangrijk zijn, en hoe ze uw bedrijf kunnen helpen bij het identificeren en aanpakken van mogelijke kwetsbaarheden in uw netwerk.

Wat zijn Externe Netwerk Penetratietesten?

Externe netwerk penetratietesten zijn een methode waarbij veiligheidsprofessionals proberen te infiltreren in een bedrijfsnetwerk, net zoals een buitenstaande aanvaller dat zou doen. De focus ligt op het identificeren van kwetsbaarheden die kunnen worden uitgebuit via het internet. Dit kunnen bijvoorbeeld onveilige instellingen zijn, ongepatchte systemen, of zwakheden in netwerkapparaten.

Waarom zijn Externe Netwerk Penetratietesten belangrijk?

Externe netwerk penetratietesten zijn belangrijk omdat ze een realistisch beeld geven van de kwetsbaarheden die een aanvaller zou kunnen uitbuiten. Ze kunnen ook helpen bij het evalueren van de effectiviteit van uw huidige beveiligingsmaatregelen en bij het voldoen aan bepaalde regelgevingsvereisten. Bovendien kunnen ze inzicht geven in hoe een aanval zich zou kunnen verspreiden als een aanvaller toegang krijgt tot uw netwerk.

Voordelen van Externe Netwerk Penetratietesten

Externe netwerk penetratietesten bieden verschillende voordelen:

Hoe werken Externe Netwerk Penetratietesten?

Externe netwerk penetratietesten volgen over het algemeen de volgende stappen:

  1. Scoping: Het definiëren van de reikwijdte van de test, inclusief de systemen die zullen worden getest.
  2. Informatie verzamelen: Het verzamelen van informatie over het doelnetwerk, zoals IP-adressen en systeeminformatie.
  3. Vulnerability scanning: Het gebruik van geavanceerde tools om kwetsbaarheden in het netwerk te identificeren.
  4. Exploitatie: Het proberen te exploiteren van de geïdentificeerde kwetsbaarheden om toegang te krijgen tot het netwerk.
  5. Post-exploitatie en analyse: Als de testers toegang krijgen, analyseren ze de impact en evalueren ze de mogelijke gevolgen van een echte aanval.
  6. Rapportage: De bevindingen worden samengevat in een gedetailleerd rapport, inclusief aanbevelingen voor het verhelpen van de geïdentificeerde kwetsbaarheden.

Veelgestelde vragen (FAQs)

Wat is het verschil tussen interne en externe netwerk penetratietesten?

Interne netwerk penetratietesten richten zich op het identificeren van kwetsbaarheden vanuit het perspectief van een insider in het netwerk, terwijl externe netwerk penetratietesten zich richten op het identificeren van kwetsbaarheden die kunnen worden uitgebuit door een aanvaller van buitenaf via het internet.

Welke soorten kwetsbaarheden kunnen worden geïdentificeerd tijdens een externe netwerk penetratietest?

Een externe netwerk penetratietest kan een breed scala aan kwetsbaarheden identificeren, zoals onveilige instellingen, ongepatchte systemen, en zwakheden in firewalls en andere netwerkapparaten.

Wie voert externe netwerk penetratietesten uit?

Externe netwerk penetratietesten worden meestal uitgevoerd door gespecialiseerde beveiligingsprofessionals. Dit kunnen interne medewerkers zijn met de nodige expertise, of externe consultants of bedrijven die gespecialiseerd zijn in penetratietesten.

Is het legaal om externe netwerk penetratietesten uit te voeren?

Ja, zolang de test wordt uitgevoerd met de toestemming van de organisatie en binnen de wettelijke kaders, zijn externe netwerk penetratietesten legaal.

Conclusie

Externe netwerk penetratietesten zijn een essentieel onderdeel van een robuuste beveiligingsstrategie. Ze kunnen helpen om kwetsbaarheden te identificeren voordat ze kunnen worden uitgebuit door kwaadwillende actoren, en bieden waardevolle inzichten om de beveiligingsmaatregelen van uw organisatie te versterken. Als u er nog geen gebruik van maakt, is het wellicht tijd om ze in overweging te nemen.Naast onze penetratietesten bieden we ook een breed scala aan andere cybersecurity-diensten:

Onze werkwijze

Een pentest/penetratietest hoeft niet ingewikkeld te zijn - Laat ons u tonen hoe eenvoudig het kan zijn. Ontdek hoe u uw bedrijf in slechts 4 eenvoudige stappen kunt beveiligen tegen cyber security dreigingen. Maak kennis met onze werkwijze:

Technical Intake

Technische Intake

Een vrijblijvend gesprek om uw technische situatie in kaart te brengen.

Meer informatie
Testplan Samenstellen

Testplan Samenstellen

Afstemming & vastlegging van de doelen voor het onderzoek naar keuze.

Meer informatie
Uitvoering Beveiligingsonderzoek

Uitvoering

Onze Ethische hackers gaan aan de slag om uw digitale omgeving te onderzoeken.

Meer informatie
Oplevering Rapportage

Oplevering Rapportage

Veilig verstuurde, heldere rapportage inclusief nabespreking.

Meer informatie

Onze diensten

Kies de service die het beste bij uw behoeften past:

Het laatste nieuws en de nieuwste artikelen

Blog-article-pentest-image

Webapplicatie Beveiliging Essentieel in het Digitale Tijdperk

Webapplicatie Beveiliging is cruciaal om ervoor te zorgen dat uw bedrijf wordt beschermd tegen cyberaanvallen. Ontdek waarom in onze nieuwste blogpost.

Ontdek meer
Blog-article-cyber-image

Ethisch Hacken Het Zwaard en het Schild in Cyberbeveiliging

Ontdek hoe ethisch hacken kan bijdragen aan het versterken van uw digitale verdediging en het beschermen van waardevolle bedrijfsgegevens.

Ontdek meer

Contact Informatie

CyberScore Cybersecurity Nederland
Kvk 74678795
Btw-id NL00 15 93 21 78 48

0229-842113

info@cyberscore.nl

Als u geïnteresseerd bent in het verbeteren van de veiligheid van uw digitale omgeving, kunnen wij u daarbij helpen. Ons team van experts staat klaar om u te adviseren en te ondersteunen bij het beschermen van uw systemen tegen cyberdreigingen. Als u ons een bericht stuurt, nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op om de mogelijkheden te bespreken. We kijken ernaar uit om van u te horen!

Wat zijn de vervolgstappen?

Als u het contactformulier invult en verstuurt, wordt deze doorgestuurd naar ons team van experts. We zullen uw bericht zo spoedig mogelijk beantwoorden en contact met u opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Afhankelijk van uw specifieke vraag of behoefte, kunnen we verschillende vervolgstappen nemen, zoals het plannen van een consultatiegesprek om uw huidige situatie te evalueren, het opstellen van een beveiligingsplan, of het bieden van ondersteuning. Ons doel is om u te helpen uw digitale omgeving veiliger te maken en uw bedrijf te beschermen tegen cyberdreigingen.

Vragen? Laat ons contact opnemen!